Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pagina voorlezen
  • A
  • A
  • A
020 - 63 66 837  

Thuiszorg

‘Thuiszorg’ omvat alle zorg die thuis ontvangen wordt. Voorbeelden van werkzaamheden in de thuiszorg zijn: het klaarmaken van een ontbijt, het helpen aankleden, het verlenen van persoonlijke verzorging of verpleging, het toedienen van medicijnen en het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden. De thuiszorg in Nederland kan worden onderverdeeld in reguliere en particuliere thuiszorg. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen?

Verschil reguliere en particuliere thuiszorg

Er zijn een aantal verschillen tussen reguliere thuiszorg en particuliere thuiszorg. Dit zijn onder andere de kosten, de hoeveelheid zorg die u ontvangt en de zorgverleners die worden ingezet.

Kosten

Het grootste verschil is dat reguliere thuiszorg gefinancierd en gesubsidieerd wordt door de overheid, en particuliere thuiszorg niet. Iedereen in Nederland die zorg nodig heeft, heeft recht op het ontvangen van zorg. Hierbij kunt u denken aan persoonlijke verzorging, verpleging en huishoudelijke hulp. De zorg waar u recht op heeft (en dus niet zelf hoeft te betalen) is echter vaak beperkt. Dit komt omdat Nederland te maken heeft met staatsschulden, en op diverse gebieden bezuinigingsregelingen inzet.

Hoeveelheid zorg

Vooral vanaf 2015 heeft de Nederlandse zorg het zwaar te verduren gekregen. De hoeveelheid zorg die u ontvangt met reguliere thuiszorg is beperkt, om te besparen op zorgkosten. Daarnaast is de zorg anders ingericht. De zorg moet namelijk persoonlijker zijn en worden ingezet om langer thuis te kunnen blijven wonen. Steeds vaker kiest men dan ook voor particuliere thuiszorg, waarbij u zelf zorg kunt inkopen bij een zorgverlener naar keuze.

Zorgverleners

Een ander verschil is dat u bij reguliere thuiszorg vaak veel verschillende mensen bij u thuis krijgt. De één komt u ‘s ochtends helpen met opstaan, de ander komt u eens in de week helpen bij het douchen. De één komt in de middag uw lunch klaarmaken, de ander komt uw huis schoonmaken. Met particuliere thuiszorg ontvangt u vaak zorg van dezelfde zorgverleners. Bij particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen bijvoorbeeld wordt er speciaal voor u een klein zorgteam samengesteld, van maximaal vijf verschillende zorgverleners. Bekijk de website van Zuster Jansen voor meer informatie.

 

Lees meer bij Zuster Jansen

"Deze organisatie gaat zeer professioneel te werk"
Een hele geruststelling in moeilijke tijden.

Mevrouw Bredero, Aerdenhout