Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pagina voorlezen
  • A
  • A
  • A
020 - 63 66 837  

Revalidatie

Wat houdt revalideren in, en wanneer is het nodig? Moet revalideren altijd in het ziekenhuis, of kan dit bijvoorbeeld ook thuis? Zuster Jansen geeft u antwoord op deze én andere vragen in dit artikel.

Revalidatie is een medische term die ‘herstel’ betekent. Revalideren gebeurt wanneer iemand door omstandigheden (denk hierbij aan ziekte, aangeboren afwijking of een ongeluk) tijdelijk of permanent problemen heeft met het functioneren. Kort gezegd: men moet weer valide worden na een ingreep of ongeval. Revalidatie is niet altijd iets puur lichamelijks, soms komen er ook psychische aspecten bij kijken. In veel gevallen vindt er bij revalidatie een soort training plaats: training om iets opnieuw te leren, of juist om iets op een andere manier te leren. Een goed voorbeeld hiervan is fysiotherapie. In sommige gevallen is training echter niet de juiste oplossing, waardoor er een andere oplossing moet worden gezocht in de vorm van hulpmiddelen (bijvoorbeeld een rolstoel).

Zuster Jansen helpt bij revalidatie

Revalideren kán in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Soms is dat echter niet wenselijk, niet nodig of zelfs niet mogelijk. Kunt u door omstandigheden niet terecht in een ziekenhuis of op een andere locatie, maar bent u er nog niet helemaal klaar voor om thuis weer alles zelfstandig te doen? Dan biedt Zuster Jansen u een alternatief. Wanneer u bijvoorbeeld uw heup heeft gebroken en/of een heupoperatie heeft gehad, is het mogelijk om thuis de professionele verzorging en verpleging te ontvangen die u nodig heeft. De ervaren zorgverleners kunnen dag en nacht bij u blijven als dat mogelijk is, maar u kunt ze ook inschakelen voor passende ondersteuning gedurende de nacht of alleen overdag.

Voordeel particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg kan voor u de oplossing zijn wanneer u thuis wil revalideren. Voor particuliere thuiszorg heeft u geen indicatie nodig: u kunt met een persoonsgebonden budget zelf zorg inkopen. U kiest zélf de zorgaanbieder en u houdt altijd de controle over de soort en hoeveelheid zorg die u ontvangt.

Waaruit bestaat de revalidatie?

Revalideren (na bijvoorbeeld een gebroken heup) is vaak een proces dat tijd nodig heeft. U heeft daarbij ondersteuning nodig bij het lopen en bij de dagelijkse handelingen die even wat meer moeite kosten dan normaal. Zorgverleners kunnen u bijstaan in dat proces. U wordt gecontroleerd, krijgt de juiste begeleiding en er wordt goed gelet op de vorderingen van het genezingsproces. Vanuit het ziekenhuis krijgt u na een heupoperatie doorgaans leefregels mee, om ervoor te zorgen dat u de heup niet overbelast. De mensen die voor u komen zorgen, kunnen u helpen deze leefregels toe te passen. Bij Zuster Jansen wordt altijd gewerkt met kleine, vaste zorgteams. U ontvangt dus steeds dezelfde personen bij u thuis, die optimaal op de hoogte zijn van uw situatie en de ontwikkelingen. Zij kunnen onder andere met u meegaan als u op controle moet in het ziekenhuis.

Lees meer bij Zuster Jansen

"Deze organisatie gaat zeer professioneel te werk"
Een hele geruststelling in moeilijke tijden.

Mevrouw Bredero, Aerdenhout