Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pagina voorlezen
  • A
  • A
  • A
020 - 63 66 837  

Palliatieve zorg

Onder palliatieve zorg verstaan we: de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. De ondersteuning die geboden wordt is er dus niet op gericht om te genezen, maar om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het verminderen van lichamelijke klachten, maar ook aan het bieden van psychische of sociale steun.

Palliatieve zorg wordt door veel mensen verward met terminale zorg. De palliatieve fase kan echter veel langer duren dan de terminale fase. Het is zelfs mogelijk om jarenlang palliatieve zorg te ontvangen.

Palliatieve zorg thuis: wat kunt u verwachten?

Om palliatieve zorg te krijgen, hoeft u niet te verblijven in een zorginstelling. U kunt deze zorg namelijk ook gewoon thuis ontvangen. Palliatieve thuiszorg betekent dat u te allen tijde verzorgd en verpleegd wordt. In samenwerking met uw arts(en) wordt pijnstilling of andere medicatie toegediend, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt. Daarnaast bieden de zorgverleners psychische steun, zoals het helpen omgaan met angsten of sombere gevoelens. Uw naasten, die vaak ook te maken hebben met dit soort gevoelens en gedachten, kunnen eveneens bij de zorgverleners terecht.

Wat kan particuliere thuiszorg voor u betekenen?

Een groot voordeel van particuliere thuiszorg is dat u zelf bepaalt welke zorg u ontvangt en in welke hoeveelheid dat gebeurt. Wanneer u kiest voor palliatieve zorg bij u thuis, kunt u dus zelf aangeven of u dag en nacht verzorging nodig heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er ook sprake is van een mantelzorger, en dat u dit met elkaar wil combineren.

Een voorbeeld van een particuliere thuiszorgorganisatie die u zou kunnen helpen met palliatieve zorg, is Zuster Jansen. Zuster Jansen werkt met kleine, vaste zorgteams zodat u al snel een band opbouwt met de zorgverleners. Bovendien krijgt u niet te maken met wachtlijsten, waardoor u al snel kunt rekenen op de intensieve zorg die u nodig heeft. Naast palliatieve zorg biedt Zuster Jansen ook tal van andere zorgvormen, die een oplossing kunnen zijn in verschillende situaties.

Lees meer bij Zuster Jansen

"Deze organisatie gaat zeer professioneel te werk"
Een hele geruststelling in moeilijke tijden.

Mevrouw Bredero, Aerdenhout