Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pagina voorlezen
  • A
  • A
  • A
020 - 63 66 837  

Kosten thuiszorg

Het ontvangen van zorg kost geld. Maar wat zijn nu precies de kosten van thuiszorg? Wanneer u een duidelijker beeld wilt hebben van de thuiszorg kosten is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen reguliere en particuliere thuiszorg. Reguliere thuiszorg wordt namelijk gefinancierd vanuit de overheid. Wel dient u bij reguliere thuiszorg (zorg in natura) een eigen bijdrage te betalen. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen via het CAK.

U kunt bij reguliere thuiszorg niet zelf bepalen welke zorg u wilt ontvangen en van wie u zorg wilt ontvangen. Wanneer u dit wel zelf wilt bepalen kunt u kiezen voor particuliere thuiszorg, waarbij u de kosten dient te financieren met eigen middelen. Wel zijn er hiervoor bepaalde vergoedingen beschikbaar gesteld.

Vergoeding thuiszorg

Zorg in natura werd tot op heden vergoed vanuit de AWBZ-regeling. Vanaf 2015 is niet meer de overheid, maar uw gemeente verantwoordelijk voor de reguliere zorg die u ontvangt. De vergoedingen hierbij ontvangt u vanuit uw zorgverzekering. Bij particuliere thuiszorg is dit anders.

In uw CIZ-indicatie wordt vastgelegd op hoeveel zorg u recht heeft. Bent u niet tevreden met de (hoeveelheid) zorg die u op dit moment ontvangt? Dan kunt u (extra) zorg inkopen bij een particuliere thuiszorgorganisatie zoals Zuster Jansen. Bij particuliere thuiszorg koopt u namelijk zelf zorg in bij particuliere zorgverleners. Dit betekent niet dat u alle kosten dient te financieren met eigen middelen. U kunt namelijk een Persoonsgebonden Budget (pgb) ontvangen, waarmee u een gedeelte van de zorg die u wenst kunt inkopen. De Sociale Verzekeringsbank is verantwoordelijk voor de uitbetaling van de pgb budgetten aan de zorgaanbieder.

Kosten afhankelijk van zorgvorm

De kosten voor particuliere thuiszorg zijn afhankelijk van het type zorg dat u wenst te ontvangen. Wanneer u bijvoorbeeld behoefte heeft aan intensieve 24-uurs zorg bij u thuis, liggen de kosten hoger dan wanneer u enkel zorg in de nacht wenst te ontvangen. De kosten worden bepaald op basis van de intensiviteit van de zorgverleners die nodig is om de zorg te verlenen die u wenst te ontvangen. Kiest u voor particuliere thuiszorg door Zuster Jansen? Samen met u bespreken we dan uw persoonlijke wensen en de kosten die hiermee samengaan.

Lees meer bij Zuster Jansen

"Deze organisatie gaat zeer professioneel te werk"
Een hele geruststelling in moeilijke tijden.

Mevrouw Bredero, Aerdenhout