Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pagina voorlezen
  • A
  • A
  • A
020 - 63 66 837  

Gezond afvallen

Heel veel mensen zouden graag enkele kilo’s van hun gewicht kwijtraken. De een gaat daarvoor naar de sportschool, de ander begint met een streng dieet en sommigen hopen dat ze met de juiste pillen de nodige kilo’s kunnen verliezen. Het belangrijkste voor iedereen die wil gaan afvallen is dat er wordt gekozen voor gezond afvallen. Vaak zit het hem in het aanpassen van enkele details in iemands levensstijl, zodat gezond afvallen eigenlijk heel eenvoudig kan zijn.

Het gezonde ontbijt en de gezonde lunch

Soms is afvallen net zo makkelijk als het veranderen van het ontbijt. Met een gezond ontbijt boordevol eiwitten hoeft iemand niet direct calorieën te gaan tellen of andere aanpassingen in het dieet te maken. Eieren en eiwitten zijn erg verzadigend en onderdrukken de honger. Naast een gezond ontbijt is het ook belangrijk om een gezonde lunch te nuttigen. Sterker nog, wie gezond wil afvallen zal bij alle dingen die er gegeten worden het gezonde aspect voorop moeten stellen.

Gezonde voeding

Veel mensen die willen afvallen , kiezen voor een dieet. In het begin is een dieet ideaal, want er wordt precies verteld wat iemand wel en niet moet (of mag) doen. Het lastige aan diëten is alleen dat ze vaak zo moeilijk vol te houden zijn. Het gevolg is dan ook altijd een tijdelijk gewichtsverlies. Wie blijvend af wil vallen zal iets aan zijn of haar voedingspatroon moeten veranderen en ongezonde gewoontes zo veel mogelijk moeten afleren. Gezonde voeding is daarbij uiteraard heel belangrijk. Het is dan in elk geval belangrijk om maaltijden met voldoende eiwitten en vezels te eten. Het zijn verzadigende voedingsstoffen die helpen om het hongergevoel te onderdrukken.

Gezonde maaltijden en afvallen

Wat zijn nu gezonde maaltijden die bij het afvallen helpen? Eigenlijk is het beter om bij alles wat er gegeten wordt de volgende ‘regels’ te hanteren:

  • Kies voor een dieet of maaltijden gebaseerd op magere dierlijke eiwitten (kip, gevogelte, vis en eieren), noten, bonen, groenten, fruit en zaden.
  • Vermijd het drinken van calorieën die terug te vinden zijn in frisdrank, vruchtensappen, gezoete dranken en alcohol.
  • Vermijd granen en glutenvrije meelproducten.
  • Eet zo min mogelijk fabrieksvoedsel: producten uit de supermarkt die een waslijst aan ingrediënten bevatten.
  • Eet meer gezonde vetten die onder andere terug te vinden zijn in sardines, avocado’s, noten en zalm.
  • Beweeg meer en train de spieren om de stofwisseling te verbeteren.
  • Slaap goed en rust voldoende uit.
Lees meer bij Zuster Jansen

"Deze organisatie gaat zeer professioneel te werk"
Een hele geruststelling in moeilijke tijden.

Mevrouw Bredero, Aerdenhout